Musiikki

kuuluu kaikille!

 

Musiikin kursseilla pääset soittamaan, laulamaan ja oppimaan uutta musiikista! Ryhmän yhteiset musisoinnit lisäävät yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä lukio-opintojen keskellä.


PAKOLLISET KURSSIT

1. kurssilla (Musiikki ja minä) etsitään omaa tapaa toimia musiikin alueella. Musisoinnin ja kuuntelun lisäksi tehdään oma biisi tietokoneella.

2. kurssilla (Moniääninen Suomi) opitaan, että suomalaisesta musiikista saa olla ylpeä! Kurssilla pääset syventymään haluamaasi aiheeseen perinne-, populaari tai taidemusiikin parissa. Myös kanteleet viritetään tätä kurssia varten!

 

VALTAKUNNALLISET SYVENTÄVÄT KURSSIT

3. kurssilla (Ovet auki musiikille) tutustutaan meille vieraampiin musiikkikulttuureihin. Tutuksi tulevat niin brasilialainen samba kuin irlantilaiset laulutkin.

4. kurssilla (Musiikki viestii ja vaikuttaa) keskitytään musiikin vaikutusmahdollisuuksiin eri taidemuodoissa. Kurssilla tutkitaan myös, miten musiikki vaikuttaa aivoihin.Ohjelmistona kurssilla ovat iki-ihanat elokuvasävelmät.

 

KOULUKOHTAISET KURSSIT

5. ja 6. kursseilla (Yhteismusisointi 1 ja 2) perustetaan bändi! Ohjelmisto valitaan kurssilaisten toiveiden mukaan, ja mahdollisuuksien mukaan mennään myös esiintymään.

7. kurssilla (Musiikin lukiodiplomi) voit suorittaa lukiodiplomin tekemällä oman projektin, jossa näytät erityisosaamistasi musiikissa. Projekti voi olla esimerkiksi oma konsertti.