TASOKAS, KOTOISA, KANSAINVÄLINEN

Laihian lukio - hyvä valinta

Laihian lukiossa opiskelijoista pidetään hyvää huolta opintojen alkuvaiheesta ylioppilaaksi saakka. Harva opiskelijoistamme keskeyttää opinnot. Ylioppilaaksi valmistuvat lähes kaikki opiskelijamme. Lukiovertailussa Laihian lukio sijoittuu vuodesta toiseen hyvin.

Laihian lukio - tasokas yleislukio

Monipuolinen kurssivalikoima

Laihian lukio tarjoaa hyvät puitteet lukio-opintoihin. Ammattitaitoiset opettajat, modernit opetusvälineet, laaja ja monipuolinen kurssitarjotin ja yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa tekevät Laihian lukiosta tasokkaan toisen asteen oppilaitoksen. Kurssivalikoimassa on kertauskursseja tukemaan lukio-opintojen aloittamista ja opintojen loppuvaiheessa vahvistamaan osaamista ylioppilaskirjoituksissa.

Pienet ryhmät

Laihian lukio on sopivan kokoinen koulu. Kursseilla ryhmäkoot ovat maltilliset, mikä tekee mahdolliseksi sen, että opiskelijan yksilölliset tarpeet voidaan ottaa huomioon – opettajat tuntevat opiskelijat hyvin. Sama opettaja opettaa ensimmäisestä kurssista viimeiseen kurssiin asti  on opiskelijalle suuri etu.

Diplomeja

Voit suorittaa lukiodiplomin musiikissa, liikunnassa ja kuvataiteessa.

Muualla  suoritetut opinnot
Kursseja voi  suorittaa etä- ja verkko-opintoina. Vaasan avoimen yliopiston kanssa yhteistyössä järjestetään kursseja esim.tietotekniikassa. Muissa oppilaitoksissa suoritettuja opintoja voidaan hyväksyä lukiokursseiksi.: esim. Kuula-opisto, isoskoulutus, kielikurssit, liikunnanohjaajan kurssi, uimaopettajan kurssi, uimavalvojan kurssi jne. Myös itsenäinen kurssin suorittaminen on mahdollista.

Kansainvälisyyskasvatus

Syksystä 2018 Laihian lukiossa painotetaan opetuksessa kansainvälisyyskasvatusta. Lukion kursseista monet tukevat  opiskelijan kansainvälisyystaitoja. Esimekiksi: ENA 7-11, RUB 7-11, SAB 1-8, RAB 1-8, GE 2, GE 4,  BI 5, FI 3, YH 4, KE 6, MU 3-4, TA 3, KU 4, TE 3, KO 1. Lukion ensimmäisenä vuotena voi osallistua kansainvälisyyskurssiin, johon sisältyy myös opintomatka Eurooppaan. Toisena opintovuotena voi osallistua historian kurssiin 5, johon kuuluu Rooman matka. Lisäksi kielistä järjestetään opintomatkoja vuorovuosina Ranskaan ja Saksaan.

Opintopolku

Lukioon haetaan opintopolku-palvelun kautta. Yhteishaun hakulomake löytyy opintopolku-palvelusta.opintopolku

Lukion kurssivalintakortti

Laihian lukion valintakortin saat koulun kansliasta.

”Tiivis ja turvallinen yhteisö, jossa on hyvä oppia” ”Kodikas, tasokas ja sopivan matkan päässä” ”Jokainen opiskelija huomataan, kukaan ei huku massaan” ”Sopivan kokoinen, mukava ja rento ilmapiiri”